forumdll.benimforum.biz


 
AnasayfaPortalAramaKayıt OlGiriş yap
Similar topics

    Paylaş | 
     

     80 lerden 80 deneme sınavı

    Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
    YazarMesaj
    Afacanhelboy
    Deneyimli
    Deneyimli


    Erkek
    Oğlak Keçi
    Mesaj Sayısı : 553
    Kayıt tarihi : 29/12/08
    Teşekkür : 46
    . : [

    020109
    Mesaj80 lerden 80 deneme sınavı

    Testiniz bitince cevaplarınızı kontrol edin ve doğru cevap sayınıza göre yorumlarınızı yapın.

    Haydi herkese bol zihin açıklığı.
    Kolaylar gelsin.

    ...

    1) 80'lerin ünlü 'küçük' şarkıcıları kimlerdi?

    a) Küçük İbo, Küçük Onur
    b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah
    c) Küçük Prens, Küçük Kurbağa
    d) Küçük 100bin, Büyük 200bin
    e) Minik Serçe

    2) Michael Jackson 80'lerde ne renkti?

    a) Yavruağzı
    b) Gri
    c) Siyah
    d) Beyazötesi
    e) Beyaz

    3) Şu sıralar Marmaris'te yaşayan, yaptığı nü resimleri ile ünlü ressamımız

    80'lerde ne iş yapıyordu?
    a) Overlokçuluk
    b) Kabzımallık
    c) Reis-i Cumhur'luk
    d) Yaylalar Yaylalar
    e) Hepbiri

    4) ITT Şahap Lorenz televizyonların kanal ayarlama çubuğu ne renktir?

    a) Eflatun
    b) Siyah
    c) Kırmızı
    d) Prusya Mavisi
    e) Rengarenk

    5) Adile Naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye seslenirdi?

    a) Kuzucuklarım
    b) Yurttaşlar
    c) Efendiler
    d) Değerli gençler
    e) Dostlar, Romalılar

    6) Cenk Koray ünlü pazar programındaki yarışmada yarışmacılara ne derdi?

    a) İyi olan kazansın
    b) Bildiniz soruyu, aldınız boruyu
    c) Alooo! Ne koyiyim?
    d) Kutunuzu açıyorum
    e) Çekinizi mi veriyim, devam mı edeceksiniz?

    7) Pazar sabahları yayınlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki
    kahramanlar büyük parçayı oluşturmak için ne diye seslenirdi?

    a) Gelin canlar bir olalım!
    b) Ekibi yeniden topluyoruz
    c) Susma sustukça sıra sana gelecek!
    d) Voltron Voltron Voltron
    e) Seni seçtim Pikaçu

    8) Yakari'deki kartal uçarken nasıl bağırırdı?

    a) Watasiva Kendiii
    b) Yakarikuuuu, hakarikuuu!
    c) Yaba daba duuu!
    d) Tey tey tey!
    e) Gag gag gag!

    9) 'Watasiva Kendiii' sözü hangi çizgi filmin müziğinde yer alırdı?

    a) Tom ve Jerry
    b) Okayi Yamaşita Kumbaba
    c) Şeker Kız Kendi
    d) Yakari
    e) Pokemonlar

    10) 80'lerde İstanbul'un telefon kodu neydi?

    a) 1
    b) 333
    c) 1453
    d) 212
    e) 216

    11) 80'lerde mahalle maçlarından sonra içilen o ünlü gazoz markası hangisiydi?

    a) Fanta
    b) Elvan
    c) Sprite
    d) Kazuz
    e) Coca-Cola

    12) BMX nedir?

    a) 80'lerin ünlü pop grubu
    b) 80'lerin ünlü kamyon markası
    c) 80'lerin ünlü bisiklet markası
    d) 80'lerin ünlü araba markası
    e) Yanlış yazmışsınız, doğrusu BMW olcak.

    13) Pinokyo bir masal kahramanı olmak dışında senin için başka ne ifade ediyor?

    a) Bir zamanların en popüler bisikleti
    b) 80'lerin en ünlü çizgi film oyuncusu
    c) Tüm zamanların en büyük süperstarı
    d) Bir tür Japon halk sazı
    e) Yalancı pezevengin teki

    14) Misket oyunlarının en popülerlerinden olan 'kuyu' da kaç kuyu vardır?

    a) 1
    b) 15
    c) 5
    d) 13
    e) Kuyu da ne be?

    15) 80'lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar hangisiydi?

    a) Cosmopolitan, Cosmogirl, HeyGirl vs.
    b) Pokemon, Pikaçu vs.
    c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.
    d) Akbaba, Marko Paşa vs.
    e) Mecmua ne demek be?

    16) Mekap ve Esem nedir?

    a) 80'lerin çocuk oyunlarından biri
    b) 80'lerin en ünlü filmi
    c) 80'lerin en komik ikilisi
    d) 80'lerin popüler spor ayakkabıları
    e) Nedir?

    17) 'Önce alışveriş, sonra.........'
    Noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    a) seviş
    b) fiş
    c) tepiş
    d) yemiş
    e) Kemal Derwish

    18) 80'lerde Almanya'dan gelen akrabalar hediye olarak en çok ne getirirlerdi?

    a) Alaman Çikolatası
    b) Alaman Birası
    c) Alaman Rakısı
    d) Alaman Karısı
    e) Alaman da ne?

    19) Bir zamanların en sevilen dizisi Dallas'ın kötü adamı kimdir?

    a) Tecavüzcü Coşkun
    b) Erol Taş
    c) Ciğer
    d) Ceyar
    e) 'Ceyar' onun okunuşu akıllım, aslında 'Jr' diye yazılır.

    20) 80'lerin ünlü futbolcusu Rıdvan Dilmen'in lakabı neydi?

    a) Fırtına
    b) Şeytan
    c) İmparator
    d) Karpatların Maradonası
    e) Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü değil miydi ya?

    21) 80'lerin sonuna kadar kaç tv kanalı vardı?

    a) Bir
    b) Birdirbir
    c) Binbir
    d) 3+1
    e) Şifreli kanalları da sayacak mıyız?

    22) Muhabbet arasında 'Pac-Man' lafı geçse vereceğiniz tepki ne olur?

    a) Ulan gene karnım acıktı.
    b) Olum en sevdiğim çizgi roman kahramanıydı lan!
    c) Of! Var ya acayip bi bilgisayardır.
    d) Anaaaa Pac-Man! Abi var ya bi zamanlar en sevdiğim bilgisayar oyunuydu.
    e) Küfretme bak bozuşuruz!

    23) Genellikle defter kağıdından yapılan külahların cephane olarak kullanıldığı
    'Tüftüf'te silah olarak ne kullanılırdı?

    a) Su borusu
    b) Soba borusu
    c) Elektrik borusu
    d) Kalk borusu
    e) Buyur?

    24) 80'lerde bakkalarda satılan 'meyve tozu' dışındaki o lezzetli toz nedir?

    a) Leblebi tozu
    b) Süt tozu
    c) Kabartma tozu
    d) Çamaşır tozu
    e) Bu dedikleriniz markette bulunur mu?

    25) 80'lerde birçok evde televizyonun altında bulunan ve üzeri genelde dantelle örtülü devasa aletin adı nedir?

    a) Video
    b) VCD Player
    c) DVD Player
    d) Decoder
    e) Aha bunu biliyorum: Play Station

    26) 'Güüüç bende artııık!'' kimin sözüdür?

    a) Hitler
    b) He-Man
    c) Sokrates
    d) Pikaçu
    e) Bir reklam kahramanıydı ama adını şimdi tam hatırlayamıycam.

    27) 80'lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?

    a) Kara Şahin
    b) Kara Şimşek
    c) Kara Murat
    d) Kara Oğlan
    e) Karamürsel (eki eki eki)

    28) Peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?

    a) Herbie
    b) Red Kit
    c) Johnny
    d) KİT
    e) 'KİT' bi kere 'Kamu İktisadi Teşebbüsleri' demek akıllım.

    29) 80'lerde kabereleri meşhur olan ünlü ikili aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Lorel ile Hardi
    b) Zeki ile Metin
    c) İzel ve Çelik
    d) Deniz'le Mehtap
    e) Cem Yılmaz'la Yılmaz Erdoğan

    30) 'Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!' adlı güzide şarkıyı seslendiren grup hangisidir?

    a) Moğollar
    b) Esmeray ve Yaylalar
    c) Ersen ve Dadaşlar
    d) Mazhar-Fuat-Özkan
    e) İzel-Çelik-Ercan

    31) 'Çikolata renkli şarkıcı' sözü kime aittir?

    a) Esmeray
    b) Raga Oktay
    c) Sezen Cumhur Önal
    d) Bob Marley
    e) Puff Daddy

    32) Türkiye'de 80'lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Birkaç İyi Adam
    b) Çıtır Kızlar
    c) Tolgahan Dans Grubu
    c) Ersen ve Dadaşlar
    d) Backstreet Boys

    33) 80'lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Köle Isaura
    b) Cesur ve Güzel
    c) Pembe Panter
    d) Çarli'nin Melekleri
    e) Memoli

    34) batı/hafif/müziği/sözlü/Türkçe
    Yukarıdaki kelimelerle 80'lere dair anlamlı bir söz grubu oluşturunuz.

    a) Türkçe sözlü hafif batı müziği
    b) Sözlü batı hafif Türkçe müziği
    c) Batı sözlü hafif Türkçe müziği
    d) Hafif sözlü Türkçe batı müziği
    e) Müziği Türkçe sözlü hafif batı

    35) Heidi'nin en yakın arkadaşının adı neydi?

    a) Kanki
    b) Peter
    c) Aziz Peder
    d) Barbi
    e) Cindy

    36) 80'lerin en komik(!) üçlüsü aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Ahu Tuğba-Banu Alkan-Serpil Çakmaklı
    b) Üç silahşörler
    c) Mazhar-Fuat-Özkan
    d) Komedi Dans Üçlüsü
    e) Cem Yılmaz-Yılmaz Erdoğan-Beyaz

    37) 80'lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?

    a) Marko Paşa-Akbaba
    b) Gırgır-Fırt
    c) Deli-Limon
    d) Crocodil-Mad
    e) Leman-Lemanyak

    38) 80'lerin en büyük ve şaibeli bankeri kimdir?

    a) Banker Bilo
    b) Turgut Özal
    c) Cotarelli
    d) Kastelli
    e) Cavit Çağlar

    39) Fare yiyen garip uzaylıların dünyayı işgal ettiği fantastik dizi hangisiydi?

    a) Uzaylı Zekiye
    b) Tom ve Jerry
    c) Visitors
    d) Dünyayı Kurtaran Adam
    e) Uzay Yolu

    40) Robin Williams'ın bir uzaylıyı oynadığı dizi hangisiydi?

    a) Vizitors
    b) Mork ve Mindy
    c) Deli Yürek
    d) Uzay yolu
    e) Kankigiller

    41) Mahallenin sevgi kelebeği kimdi?

    a) Perihan Abla
    b) Panter Emel
    c) Bülent Abla
    d) Şakir
    e) Temel ve Muhtar

    42) 80'lerde TV'de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun süre neyi seyrederdik?

    a) Necefli Maşrapa
    b)Niagara Şelaleleri
    c)İstiklal Marşı
    d)Yurttan Sesler Halk Korosu
    e)Reklamlar, Az Sonra

    43) Bakkal amca tahmin et ne alacağım?

    a) Paramın 3/8'i ile fındık alacağım
    b) Paramın 4/8'i ile fındık alacağım
    c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
    d) İki ekmek, bir süt, üç yumurta
    e) Piringıls

    44) Who's bad?

    a) Simbad
    b) Mortal Kombad
    c) Michael Gorbaçov
    d) Michael Jackson
    e) Michael Jordan

    45) Hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir şekilde zıplıyorlardı?

    a) Kaşar Peyniri
    b) Yörsan
    c) La vache Quiri
    d) Pınar Peynir Mayası ile yapılmış peynirler
    e) Burger peyniri

    46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı nedir?

    a) Langırt
    b) Gol atan kaleye
    c) Hayber Kalesi'nin Fethi
    d) Japon kale
    e) FIFA 2002

    47) Comodor 64'te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?

    a) Disket
    b) CD
    c) Kaset
    d) Plak
    e) DVD

    48) Akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Elim sende
    b) Yatsı ebesi
    c) Akşam ebesi
    d) Vur kaç
    e) Saklambaç

    49) Erhan Konuk'un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı aşağıdakilerden hangisidir?

    a) İnleyen Nağmeler
    b) Pop Corn
    c) Top Saati
    d) Pop Saati
    e) MTV

    50) Joe, Jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Batı çalışma grubu
    b) New Kids On The Block
    c) Step by Step
    d) Grup Vitamin
    e) Backstreet Boys

    51) Ajda Pekkan'ın ünlü Petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan hangisinde yarışmıştır?

    a) Grammy
    b) Çarkıfelek
    c) Örovizyon
    d) Kim 500 Milyar İster?
    e) Kral Müzik Ödülleri

    52) 80'lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?

    a) Banu Alkan
    b) Ahu Tuğba
    c) Suna Pekuysal
    d) Serpil Çakmaklı
    e) Sevda Demirel

    53) Özellikle 80'ler Türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?

    a) Yusuf Miroğlu
    b) Tecavüzcü Coşkun
    c) Nuri Alço
    d) Ceyar
    e) Yıldo

    54) 80'lerin koca memeli seks sembolü kimdir?

    a) Nadide Sultan
    b) Sementha Fox
    c) Marliyn Monroe
    d) Pamela Anderson
    e) Britney Spears

    55) SSCB yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?

    a) 3. Dünya Ülkeleri
    b) Demir Yumruk Ülkeleri
    c) Demir Perde Ülkeleri
    d) Uzak Doğu Ülkeleri
    e) Nato Ülkeleri

    56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) açılımını öğretmek için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?

    a) Soğan sarımsak, ciğer bağırsak
    b) Sağına soluna, c*****m yoluna
    c) Seni seviyorum canım benim
    d) Sofrana, sağlığına, cüzdanına bereket
    e) Sevgilim seni cepten bulamıyorum

    57) Reklamında bir kısım Türk gencinin „Ummah Ummah!' diye sesler çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?

    a) Lee
    b) Levi's
    c) Lee Cooper
    d) Mavi Jeans
    d) Donna Karan New York

    58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!
    Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    a) Salak
    b) Şabalak
    c) Tombalak
    d) Üç kulak
    e) Dangalak

    59) Bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Lorel ve Hardy
    b) Bay Yanlış ve Doğru Ahmet
    c) Bay Kuş ve Doğrucu Davut
    d) Bay Bay Mr. American Pay
    e) Ahmet Mete ve Işıkara

    60) Pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?

    a) Mona Lisa
    b) Banu Alkan
    c) Arı Maya
    d) Pak Maya
    e) Resim yoktu, Rotring yazıyodu.

    61) İçinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Turbo
    b) Formula 1
    c) Falım
    d) Tipitip
    e) First Duo

    62) Sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?

    a) Kibariye
    b) Müslüm Gürses
    c) Serdar Ortaç
    d) Bergen
    e) Sergen

    63) Çantada, cepte?

    a) Jelibon
    b) Bonbon
    c) Bonibon
    d) Megafon
    e) Telefon

    64) İçinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?

    a) Pembiş
    b) Penbo
    c) Pembo
    d) Pembelim
    e) Vivident

    65) Bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?

    a) Kaptan Mağara Adamı
    b) Reha Muhtar
    c) Persil Adam
    d) Bay meraklı
    e) Cell-o

    66) Aşağıdaki gruplardan hangisi 80'lerde en parlak dönemlerini yaşamıştır?

    a) Duran Duran
    b) Pink Floyd
    c) Athena
    d) Grup Vitamin
    e) Korn

    67) Ünlü Meksika dalgasının ortaya çıktığı Dünya Şampiyonası nerede ve kaç yılında yapılmıştır?

    a) İtalya 86
    b) Meksika 86
    c) Meksika 82
    d) SSCB 82
    e) Kore-Japonya 2002

    68) 80'lerin ünlü gözlüklü 'tonton'u kimdir?

    a) Turgut Özal
    b) Ümit Usta
    c) Süleyman Demirel
    d) Akrep Nalan
    e) Fatboy Slim

    69) Turgut Özal'ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı programın adı neydi?

    a) Susam Sokağı
    b) Anadolu'dan Görünüm
    c) 32. Gün
    d) İcraatın İçinden
    e) Siyaset Meydanı

    70) Bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken eden program aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Sıcağı Sıcağına
    b) Bir Başka Gece
    c) Alacakaranlık Kuşağı
    d) Söz Fatoda
    e) BBG

    71) 80'lerde Türkiye'de kaç il vardı?

    a) 7
    b) 37
    c) 67
    d) 61
    e) 81

    72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski yılbaşlarını hatırlayın)

    a) Sibel Can
    b) Nesrin Topkapı
    c) Tan Sağtürk
    d) Nesrin Edirnekapı
    e) Asena

    73) Pepe ve Balonu'nun ünlü repliği?

    a) Üzüntü ve muz kabuğu
    b) Ama haksızlık bu!
    c) Size baba diyebilir miyim amca?
    d) Hay bin kunduz!
    e) Deermişim...

    74) Zeki Müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye sesleniyordu?

    a) Bu yumuşaklığımı Omo'ya borçluyum?
    b) Size Alo diyorum?
    c) Oh! Harikasın Persil Adam
    d) Öpsün sizi Zeki Müren!
    e) Çamaşırdır kirlenir, Zeki böyle öğrenir!

    75) TRT'nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?

    a) 10.00
    b) 22.00
    c) 12.05
    d) 09.05
    e) Parlament Sinema Klubü'nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte başladığını belirtmek isterim

    76) Bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı Hikmet Şimşek uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?

    a) Kara Şimşek
    b) Pazar Konseri
    c) Cumartesi Konseri
    d) Bir Başka Gece
    e) Kral Top 20

    77) Akıllı Vosvos'un adı nedir?

    a) Düldül
    b) Haribo
    c) Herbie
    d) Kaplumbağa
    e) Volkswagen

    78) Reklamında 'You take my breath away' şarkısı çalan, 80'lerin mavi şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (Halen piyasada
    bulunmaktadır)

    a) Elidor
    b) Blendax
    c) Pantene
    d) Hacı Şakir
    e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)

    79) Yakalayın yeşil ışığı......................... ....!
    Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    a) Sonra da öpün Kenan Işığı
    b) Mahallenin en büyük aşığı
    c) Hesaplı parlak bulaşığı
    d) Makinede tertemiz bulaşığı
    e) Hepbiri

    80) Her hafta başka bir ilden yayın yapan Pazar 86 programının sunucusu kimdi?

    a) Halit Kıvanç
    b) Mustafa Keser
    c) Mustafa Yolaşan
    d) Reha Muhtar
    e) Kankigiller
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

     Similar topics

    -
    » Evrim Akın
    Bu yazıyı burda paylaş : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    80 lerden 80 deneme sınavı :: Yorum

    Geri: 80 lerden 80 deneme sınavı
    Mesaj Bir Cuma 02 Ocak 2009, 23:24 tarafından Afacanhelboy
    CEVAPLAR
    1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C 15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B 30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D 45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B 60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B 75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C

    Alıntıdır...
     

    80 lerden 80 deneme sınavı

    Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 

    1 sayfadaki 1 sayfası

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
    forumdll.benimforum.biz :: Genel Paylaşım :: Sizden Gelenler-
    Buraya geçin: